Masaža stopal

Že samo gladenje stopal lahko blagodejno vpliva na človeka, saj včasih zgolj dotik, božanje – ki ga je v današnjem času občutno premalo – sprožita prijetne občutke v telesu, sploh če imamo možnost svojemu partnerju pomoliti stopala pod nos, da nam jih ljubeče, sprostilno pogladi.

 
Stopala so precej oddaljena na našem telesu, zato znamo kar pozabiti nanje. Kaj še lahko še storimo, da nas bodo laže nosila naokrog?


Predlagam, da noge večkrat namočite v slano vodo, vsaj enkrat ali dvakrat na teden za kakšnih deset minut. Sama imam doma narejeno zmes za nožno kopel iz naravne grobe soli, cvetov posušene sivke in še nekaj kapljic eteričnega olja sivke. Namesto sivke lahko dodate rožmarin, evkalipt ali poprovo meto za poživitev. Solna kopel za noge je vedno priporočljiva, močno sprosti utrujena stopala, slano okolje uničuje glivice. Takšna kopel obenem zmanjšuje znojenje nog, mehča kožo in dobrodejno vpliva na celotno telo. Tudi pri vnetjih na stopalih, vraščenem nohtu ali podobnih bolečih tegobah lahko s slano kopeljo precej pospešimo celjenje.